Párkapcsolatokról

 

2. rész

Kapcsolat, szerető, vagy pár?

 

Tudtad, hogy egy 2015-ös kutatás szerint Európa 2. legboldogtalanabbak országa vagyunk?

Ugyan ennek a kutatásnak a 2013-as megállapítása, hogy a "családos emberek sokkal boldogabbak". A miértekre igyekszem magyarázatot adni a következőkben.

Véleményem szerint a mai társadalmunk egyik legnagyobb csapdája, hogy összemosta a fogalmakat, s egyenlőségjelet tesz a kapcsolat, a szerető és a párkapcsolat közé, zsákutcába csalva megannyi ígéretes szerelmet. De mi a három fogalom között a különbség? Asztrológiai értelemben a kapcsolat (3. ház) a környezetünkben megjelenő lazább emberi együttlét. A szeretői kapcsolatnak (12. ház) fontos feltétele, hogy titkos legyen, vagyis valaki, vagy valakik előtt fel nem vállalt kapcsolat.  A párkapcsolat (VII. ház) az előbbieknél jóval erősebb kötelék, mert felelősséget vállalunk a másik sorsáért, s ezáltal bele is tudunk szólni a másik sorsába. Ezt megtehetjük a házasság kötelékében, de a közös gyermek, a tulajdon, a vállalkozás is alkalmas arra, hogy felelősséget vállaljunk egymásért.

De mi értelme van ennek az elkülönítésnek?

Sokan megtapasztalhatták saját, vagy ismerőseik életében, hogy alapvetően megváltozott a kapcsolatuk az esküvő után. Az asztrológusoknak ez nyilvánvaló, hiszen a tradicionális elvek szerint a nőből  asszony (Vénuszból Hold) lesz, a férfiből férj (Marsból Nap). Szintén gyakori eset, amikor a szeretői kapcsolatból párkapcsolat lesz, majd nagyon hamar szakítanak. Ez is amiatt van, mert megváltozik a kapcsolat elvi alapja. Ami az egyik típusú kapcsolatban támogatott, az a másikban akadályozva van. Ezek a támogatások és akadályok egyénenként változnak (csak személyes elemzés során azonosíthatóak), de lehet mondani általános megállapításokat:

    - A kapcsolat támogatja a szerelmet (3. ház szextil 5.ház), de a család szempontjából már csapda (3. ház félszextil IV. ház), mert azt gondoljuk, hogy támogatott a család, pedig a sors be fogja bizonyítani, hogy attól még nem lesz családod, hogy van kapcsolatod. Ugyanakkor a kapcsolat támogatja a párkapcsolat kialakulását (3. ház trigon VII. ház), vagyis az előrelépés lehetősége mindig ott van. De hogyan?
    - A szeretői kapcsolat nagyon jó az egónknak, legalábbis annak, akinek szeretője van, mert azt érzi, hogy fontos. Pedig ez csak illúzió (12. ház félszextil I. ház). Aki a szerető, az már nem érzi olyan jól magát, mert a kiszolgáltatottság érzése jelentkezik az együttlétek után. Meggyőződésem szerint a mai szeretői kapcsolatokban is mindig ott van támogatottság a család felé (12. ház trigon IV. ház). De hogyan?
    - Látszólag a párkapcsolat nem támogatja a családot (IV. ház kvadrát VII. ház), de a valóságban ez a legerősebb támogatás. De hogyan?

 

A megoldókulcs a KÖZÖS CÉL!

 

Egy csónakban evezünk

 

 

Minden kapcsolat működésének alapja a közös cél, beszéljünk akár a továbblépésről, akár  a fennmaradásról. Minden kapcsolat előbb-utóbb véget ér, ha nem találják meg újra- és újra a közös célokat (erről részletesebben legközelebb írok). S miért mondtam, hogy a párkapcsolat a legerősebb támogatója a családnak? Mert, ha van közös cél, akkor olyan energiák szabadulnak fel (a IV. ház, VII. ház, X. ház T kvadrát csúcsán a párkapcsolat), amelyek képesek folyamatosan megújítani a párkapcsolatot, s az egónk is megkapja azt a támogatást (a X. ház, I. ház,IV. ház T-kvadrát csúcsán az egó), amely a hétköznapok pozitív megéléséhez szükséges.

 

Azért boldogabbak a családos emberek, mert ezeket a támogató erőket csak a párkapcsolaton keresztül tudjuk megkapni.

S hogy lehetne boldogabb az ország? Ha a tagjai a közös célok megvalósítására koncentrálnának, s nem hagynák, hogy negatív gondolatok elvegyék az energiájukat.

Hírlevél feliratkozás

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html