A pontosság fontossága

Egy visszajáró tanítvány kérte, hogy nézzük meg a gyermeke horoszkópját az egészségügyi asztrológia órán, s én elégedetten mosolyogtam magamban, amikor láttam, hogy a születési idő másodpercre pontos, vagyis ahogy tanultuk, úgy pontosította a fiú születési idejét.

 szulido cikk3u

 

Az emberek többsége azt gondolja, hogy elég csak körülbelül megmondani a születési időt, s abból már az asztrológus el tudja végezni az asztrológiai elemzést, vagy egy egészségügyi probléma kapcsán tud javaslatot tenni.

 

A valóság az, hogy teljesen pontos születési idő és a helység ismerete kell ahhoz, hogy tanácsot tudjunk adni. Az igaz, hogy egy betegség elemzéséhez, annak megállapításához, hogy mely bolygók és fényszögeik hozzák a betegséget, sokszor egy körülbelüli születési idő is elegendő, de a betegség „kezelésében”, vagyis hogy milyen élethelyzetváltás szükséges ahhoz, hogy betegség által mutatott analógiát másban éljük meg, ahhoz a házcsúcsok pontos elhelyezkedését ismernünk kell. Ehhez pedig sok esetben a teljesen pontos születési idő kell.

 

Így az asztrológus legfontosabb háttérmunkája, hogy a már megtörtént életesemények alapján bepontosítja a születési időt. Ez egy teljesen egzakt matematikai művelet, megvan a szabályrendszere, nincs benne semmi ezoterikus. Sokszor nagyon időigényes feladat, de elhagyása az egész asztrológiai tevékenységet értelmetlenné teszi, hiszen nem arról az emberről beszélünk, aki velünk szemben ül, az egész hiteltelenné válik. Nem beszélve arról, hogy egy betegség megítélésénél is teljesen téves következtetésre juthatunk. A gyógyulás szimbólumait az a ház mutatja, amelyik a betegséget hozó ház 6. háza. Akár egy másodperc eltérés is járhat olyan következménnyel, hogy nem a megfelelő javaslatot tesszük a gyógyulásra.

 

Egyes asztrológiai programok elvileg tudnak automatikusan pontosítani. Be kell írni az életeseményeket, meg kell adni néhány paramétert, s rákattintani az automatikus pontosítás gombra, majd néhány másodperc múlva kiadja a „pontosított” időt. Tapasztalataim szerint ezek programok még nincsenek a mesterséges intelligencia rendszerek szintjén, s nem képesek helyzeteket megítélni, s ezért általában hibásan számolnak. Én is nagy reményekkel próbálgattam ezeket a programokat, hiszen rengeteg időt takaríthatnék meg, ha ez működne. Sajnos minden esetben vissza kellett térnem ahhoz a módszerhez, hogy 10 másodperces ugrásokkal meg kell néznem a megadott születési idő előtti és utáni fél órát, s ez alapján kell kiválasztanom a megfelelő időt, hogy teljesen biztos legyek a dolgomban.

 

Még nehezebb dolgunk van, ha csak a napot tudja az édesanya, s nem áll rendelkezésre a kórházi adat sem. Ilyenkor több adat szükséges, s az esetek körülbelül felében nem tudjuk megállapítani a pontos születési időt, mert a nap folyamán több időpontra is „kijön a matek”, s nincs olyan információnk, amely alapján dönteni tudnánk. Ilyenkor sajnos meg kell mondani, hogy nem tudjuk pontosítani a születési időt, ezért elemezni sem tudunk neki. „Még nincs itt az ideje.” S van, amikor eljön a megfelelő idő. Ilyen esetem is volt, hogy egy idő után megérkezett az információ egy családtagtól, amely alapján a napszakot be lehetett határolni, s így már be tudtam pontosítani a horoszkópját.

 

shutterstock 27897154 óra

 

Persze néha az asztrológus legnagyobb körültekintése és precizitása ellenére is előfordul olyan, ami egy régi tanítványommal történt. Bepontosítottunk a születési idejét, rá körülbelül egy évre egy rokona mondta, hogy ő vitte be este a kórházba az anyukáját a szülészetre, s ebből kiderült, hogy az orvos 10 órát írt a kórlapra 22 óra helyett. Felmerül a kérdés, hogy miért nem derült ki ez a pontosításkor? Azért, mert ha a bekövetkezett életesemények alapján körülbelül fél órás intervallumban mindenre találunk jelzést (direkciót), akkor elfogadjuk azt az időt helyesnek.


Az ilyen esetek ellenére a szakmai hitelességünk érdekében, de legfőképp, hogy valódi segítséget tudjunk nyújtani a tőlünk segítséget kérőknek, szánjuk rá a szükséges időt a születési idő pontosítására.

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html