Astronovum cikkek

 

Mit szabad Jupiternek?

 

A Jupiter által uralt Nyilasok sokszor azt gondolják, hogy bármit megtehetnek. A jupiteri betegségekkel üzeni a Sors, hogy „igen, ha a következményt is elfogadod. „

 

bor

 

Meggyőződésem, hogy minden bolygónkat folyamatosan éljük valamilyen élethelyzeten keresztül. Lehet, hogy egy adott megélés nem túl domináns, s így sem mi, sem a környezetünk nem érzékeli az adott analógiát. Például, ha minden este megiszunk egy pohár bort, akkor ennek senki nem fog nagy jelentőséget tulajdonítani, pedig a Jupiterünket megéljük ezáltal az adott időszakban.Akkor is ezt éljük, ha egy üveg bort iszunk meg esténként, de ezt már túlzásnak fogja tartani a környezetünk.

Azt gondolom, hogy fontos, hogy tudatosan válasszuk meg, hogy milyen élethelyzetet kívánunk megélni a horoszkópunk egyes elemeivel. Persze a Sors azokat sem hagyja cserben, akik nem foglalkoznak asztrológiával, így az emberek ösztönösen is kiválasztják a nekik legmegfelelőbb megélést. Amikor valaki elmegy jogásznak, vagy papnak, akkor ugyanúgy a Jupiterét éli meg, de az eredmény tejesen más élet lesz. Az egyikkel mondjuk napi 8 órában üzleti szerződéseket véleményez, a másikkal egy falu lelkipásztora lesz. Amennyiben a napi megélés elégedettséget, boldogságot ad az embernek, akkor az jó, s megkíméli attól, hogy a Jupitert egy betegségen keresztül kelljen megélnie.

Természetesen, amit a megélésről írok, az minden bolygóra igaz, de most a Nyilas urával, a Jupiterrel mutatom be, hiszen a Nyilas jegyében járunk.

A túlzás, a dolgok „túltolása” is jupiteri analógia. Sokan elutasítják a jupiteri foglalkozást, mert mondjuk elriasztja őket a sok jogi anyag magolása, s ha a magánéletben sem tudja valamilyen pozitív élethelyzetben megélni a Jupitert, nem jár lovagolni, nem jár templomba, akkor marad egy űr, amit be kell tölteni, s mai világunkban látszólag következmények nélkül megélhetjük a túlzásokat. Az alkohol, a drog, a szexualitás „túltolása” tipikus „megoldások”. De nagyon sokan a munkát viszik túlzásba. A munkamánia, különösen, ha stresszel párosul, legalább olyan káros, mint mondjuk az alkohol, csak kevésbé látványos, így a társadalom kevésbé ítéli el.

Az élet nem áll meg, s a megélések általában az idő múlásával megkopnak. Az, hogy mondjuk a jogi, vagy a papi pályával meddig tudja valaki megélni a Jupitert, az teljesen egyéni. Az elhivatottaknak akár egy életen át kitart az analógia, de másoknál kialakul az űr, s kell egy új helyzet, amelyben megélhetik a bolygóikat. Ilyenkor egy pályamódosítás, vagy egy kiegészítő foglalkozás, de akár egy hobbi is jó megoldás lehet. Azonban negyven-ötven év felett a legtöbb ember már nem akar új helyzetet megélni, s ilyenkor jön „megoldásént” a betegség. Hogy ez egy jogi pálya, vagy egy „túltolt” életvitel után következik be, az tulajdonképpen mindegy. Mondjuk egy májbetegség ugyan az lesz mindkét esetben. Sőt, az „élvhajhász” lehet, hogy jobban jár, mert ha egy életmóddal szerzett 6-os házas betegsége van, akkor az életmódváltással nagyobb eséllyel gyógyul.

 

Edison

Tomas Edison US,Milan, 1847.február 11.3:00

 

Edisonra szerintem a túlzások közül a munkamánia lehetett a legjellemzőbb, hiszen több mint ezer találmányába rengeteg időt és energiát fektetett. Erre utal a tőle származó idézet is:

„A zseni egy százalék ihlet, kilencvenkilenc százalék verejték.”

Ugyanakkor Nyilas Aszcendensével örök optimista volt. Ezt erősítette a Nyilas Holdja, amellyel tehetséget kapott arra, hogy másokat is lelkesítsen.

Ezt a jupiteri optimizmust erősíti meg egy történet, amely szerint, amikor egy újságíró megkérdezte, hogy értékeli, hogy már több mint 5000 kísérlete fulladt kudarcba, azt válaszolta: Fiatalember, ez nem 5000 kudarc, hanem találtam 5000 olyan megoldást, amely nem megfelelő a célra.

A Holdja együtt állt a Bak Marsával, így az optimizmus támogatta a sziklaszilárd akaratát.Nem csoda tehát, hogy emberfeletti munkára volt képes. Ez a kiindulópontja egy sugárzási sorozatnak, amely egy szextillel a Merkúr, Nap, Neptunusz, Szaturnusz, Vénusz stelliumban folytatódik, majd szextil Plútót követően egy trigonnal visszatér a Hold-Marshoz. Ennek a sugárzási sorozatnak az egyik megélése lehetett, hogy tehetsége és akarata támogatta, hogy kreatív gondolkozásával, önfeláldozásával, a céljain keresztül, az anyaghoz kapcsolódó találmányaival másokért, az emberiségért tegyen. Ez támogatta, hogy megélje a hatalmat, a gazdagságot a vállalkozásában, amely egy trigonon keresztül tovább táplálta optimizmusát és akaratát.

 

                                                                                                                  Lucza Vilmos
                                                                                                        egészségügyi asztrológus


 AN 08 8 LuczaV k

 

AN 08 9 LuczaVk

c1 1

 

c1 2

 

c2 1k

c2 2k

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html