AZ ASZTROLÓGIA MELLÉKHATÁSA

 

Talán meglepő, hogy mellékhatásról írok, hiszen az ezoterikus és természetgyógyászati módszerek mellett általában a legfőbb érv, hogy nincsenek mellékhatásai. Sajnos ezzel vitatkoznom, kell – legalábbis az asztrológia terén -, mert minden olyan módszer, amely a lélekre hat, az okozhat problémát.

 

 gyogyszer

 

 

S a legfőbb probléma, hogy a vonzó szavak és elméletek hatására becsapjuk önmagunkat. Elhitetjük magunkkal és a környezetünkkel, hogy már azok vagyunk, akik szeretnénk lenni. „Mi már magasabb szintre léptünk, mi már képesek vagyunk elfogadni a Sors akaratát.” Azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk elfogadni, ha megcsalnak minket. Bevállalunk még egy gyereket, mert azt gondoljuk a tudásunk alapján, hogy az a megoldás. Ápoljuk a beteg rokonunkat, mert azt gondoljuk, hogy ezzel megélhetjük a feladatunkat. Küzdünk másokért, miközben mélységesen fáj, hogy értünk nem küzd senki.

A bajt, a mellékhatást az okozza, hogy csak azt tehetjük, amit képesek vagyunk valóban elfogadni. S a valódi elfogadás azt jelenti, hogy nem csak a gondolkodásunk, a ráció szintjén (Merkúr), hanem a lelkünkben is. Amikor egy gondolat a hitrendszerünk részévé válik (Jupiter), akkor vagyunk képesek valóban elfogadni.

A napokban volt nálam egy lány, aki azt kérdezte, hogy „ezt kell elfogadnom?”. S kiderült, hogy a fiú, akivel esetleg kialakulhatna egy párkapcsolat, nem becsüli őt. Ismerve a lányt, egyértelműen az volt a válaszom, hogy nem. Hiszen az elfojtás lenne, amit úgy sem tudna hosszútávon kezelni. Vagy pár hónap után kiszállna a kapcsolatból, vagy ha nem, akkor hosszabb távon belebetegedne.

Minek van nagyobb ára, ha a feladatunk szerint cselekszünk, úgy, hogy lélekben nem tudunk vele azonosulni, vagy ha a feladatunk ellen teszünk? Ezt csak egyénileg lehet megmondani, feltéve, hogy „Isten is úgy akarja”.

Hírlevél feliratkozás

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html