AZ ASZTROLÓGIA MELLÉKHATÁSA

 

Talán meglepő, hogy mellékhatásról írok, hiszen az ezoterikus és természetgyógyászati módszerek mellett általában a legfőbb érv, hogy nincsenek mellékhatásai. Sajnos ezzel vitatkoznom, kell – legalábbis az asztrológia terén -, mert minden olyan módszer, amely a lélekre hat, az okozhat problémát.

 

 gyogyszer

 

 

S a legfőbb probléma, hogy a vonzó szavak és elméletek hatására becsapjuk önmagunkat. Elhitetjük magunkkal és a környezetünkkel, hogy már azok vagyunk, akik szeretnénk lenni. „Mi már magasabb szintre léptünk, mi már képesek vagyunk elfogadni a Sors akaratát.” Azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk elfogadni, ha megcsalnak minket. Bevállalunk még egy gyereket, mert azt gondoljuk a tudásunk alapján, hogy az a megoldás. Ápoljuk a beteg rokonunkat, mert azt gondoljuk, hogy ezzel megélhetjük a feladatunkat. Küzdünk másokért, miközben mélységesen fáj, hogy értünk nem küzd senki.

A bajt, a mellékhatást az okozza, hogy csak azt tehetjük, amit képesek vagyunk valóban elfogadni. S a valódi elfogadás azt jelenti, hogy nem csak a gondolkodásunk, a ráció szintjén (Merkúr), hanem a lelkünkben is. Amikor egy gondolat a hitrendszerünk részévé válik (Jupiter), akkor vagyunk képesek valóban elfogadni.

A napokban volt nálam egy lány, aki azt kérdezte, hogy „ezt kell elfogadnom?”. S kiderült, hogy a fiú, akivel esetleg kialakulhatna egy párkapcsolat, nem becsüli őt. Ismerve a lányt, egyértelműen az volt a válaszom, hogy nem. Hiszen az elfojtás lenne, amit úgy sem tudna hosszútávon kezelni. Vagy pár hónap után kiszállna a kapcsolatból, vagy ha nem, akkor hosszabb távon belebetegedne.

Minek van nagyobb ára, ha a feladatunk szerint cselekszünk, úgy, hogy lélekben nem tudunk vele azonosulni, vagy ha a feladatunk ellen teszünk? Ezt csak egyénileg lehet megmondani, feltéve, hogy „Isten is úgy akarja”.

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html