Asztrológus

 

jupiter logos

 

 

Mit csinál az asztrológus a munkaidejében?

Az emberek az asztrológussal a személyes elemzés során találkoznak, de ezt megelőzően vannak még tevékenységek, amiket el kell végezni. A legfontosabb, hogy be kell pontosítani a születési időt. Bármennyire is biztos benne az anyukánk, hogy mikor születtünk, a pontos születési időt meg kell határozni az asztrológusnak. Nézetem szerint az a pontos születési idő, amelyet a már bekövetkezett életeseményekből matematikai módszerekkel kiszámolunk.

 

Születési idő pontosítása

Első lépés, amikor személyes elemzést kérnek tőlem, hogy elküldöm a születési idő pontosításához szükséges táblázatot. A táblázatban megtalálhatók mindazok az adatok, amelyek a személyes életút megítéléséhez, illetve a konkrét matematikai művelet elvégzéséhez szükséges.

A számításokhoz a legjobban "használható" adatok, a gyermekek születési időpontja, a váratlan műtétek és balesetek, illetve a halálesetek :(

Amikor megkapom az adatokat, akkor felviszem az asztrológiai programba az életeseményeket, majd a megadott születési időpontból kiindulva 10 másodperces lépésenként elindulok visszafelé az időben. Amikor minden - pontosítás szempontjából - fontos eseményre jelzés (direkció) található, akkor kiértékelem a meghatározott szabályok alapján a jelzéseket, s eldöntöm, hogy az adott időpont lehetett-e a születési idő. Amennyiben elfogadható az időpont, akkor felírom, s visszalépek a kiindulási időhöz, s ugyanezt megcsinálom az ellenkező irányban, vagyis 10 másodpercenként léptetem az időt előre. Ha itt is találok jó születési időt, akkor általában azt fogadom el, amely közelebb esik az eredetileg megadott időhöz. Ugyanakkor fontos, hogy a kiválasztott időpontot összevessem minden megadott életeseménnyel, hiszen nem történhet olyan esemény egy emberrel, amely nincs a horoszkópjába.

Miért nem a programmal számoltatom ki a születési időt?

Mert még nem találkoztam olyan programmal, ami erre valóban képes lett volna. (Ha tudsz ilyet, akkor szólj, s én leellenőrzöm!)

 

Következő lépés, hogy elkészítem és kinyomtatom az alapelemzést. Nem tudok róla, hogy ezt más asztrológus csinálná, de én nagyon fontosnak tartom abból a szempontból, hogy a jövőben hogyan tudja a hozzánk forduló ember hasznosítani ezt a személyes beszélgetést. Tudjuk, hogy egy beszélgetésben a másik által elmondott információkból csupán pár százalékra emlékszünk pár hét elteltével. Persze a fontos kijelentésekre még évek múlva is emlékszünk, de ez töredéke annak, ami egy ilyen elemzés során elhangzik. Persze az is jó, ha felveszi a beszélgetést, de ezt a négy oldalas összefoglaló leírást az sem pótolhatja.

 

Csillagjós

Én úgy gondolom, hogy a Római Birodalommal szembeni ellenállás szülte azt a kijelentést, hogy "Óvakodjatok a csillagjósoktól!".

Krisztus születésének idején Rómában állami elismertség mellett virágzott az asztrológia. Rómában ekkor 20000 asztrológus tevékenykedett. Az ellenálláson túl az is szempont lehetett, hogy a zsidó kultúrában a próféták voltak "népszerűek", s gyanakodva tekintettek az olyan "látókra", akik nem közvetlenül Istentől kapták az üzeneteket, hanem valamilyen közvetítő eszközön keresztül, mint például a csillagok. Bár a napkeleti bölcseket nem kergette el Heródes a birodalmából, de nem igazán bízott bennük, mint ahogy ők sem bíztak Heródesben.

Mi, a mai asztrológusok csillagjósok vagyunk? 

Meggyőződéseim, hogy képességeinket - legyen az vízszerelés, vagy sebészet - a sorsuk megéléséhez kapjuk. Ahogy más szakmákban is, az asztrológusnak is folyamatosan döntéseket kell hoznia a tudása alapján. Ebben a tekintetben csillagjósok vagyunk, mert a csillagok látszólagos helyzete és az ezzel kapcsolatos benyomásaink alapján hozzuk a döntéseket. De hát egy sebész is így hoz döntéseket. S én azt gonolom, hogy ő is, és mi is egy magasabbrendő erőtől kapjuk az instrukciókat.

 

Ezután következik a személyes elemzés. Én mindig egy kötetlen beszélgetéssel kezdem. Egyrészt oldom vele a légkört, másrészt következtethetek olyan dolgokra, amelyeket a horoszkópból - a különböző szintű megélések miatt - nem feltétlenül látok.

A beszélgetésből már tudom, hogy mennyire "ezoterikus személlyel" van dolgom, így olyan szinten beszélek az asztrológia alapfilozófiájáról, hogy az se túl sok, se túl kevés ne legyen.

Ezt követően az általam felállított fontossági sorrendben beszélek a horoszkóp elemeiről - persze közérthető nyelven -, s közben beleszővöm azokra a kérdésekre a válaszokat, amelyeket előzetesen beírt az adatlapba.

Nálam a Nap vezeti a sort, amely alapján elmondom a lélek választott életcélját, majd beszélek a Holdról és az Aszcendensről. Ezt követi a sorsfeladatról szóló blokk. Fontos még beszélni a sorstípusról és hogy a célok megvalósítása, vagy a kijelölése az erőssége az embernek. Amennyiben van rá idő, akkor részletesebben beszélek a személyiség alapvető jellemzőiről a személyjelölő bolygók alapján, majd a sorsára jellemző tendenciákról.

Nagyon érdekes, hogy az egó milyen életterületeken tud önállóan kiteljesedni (uralkodni), s miben, és hogyan kell együttműködni másokkal ahhoz, hogy azon a területen célt érjen. Általában nincs idő arra, hogy mind a 12 életterületet megbeszéljük, - pedig nálam általában másfél óra egy elemzés - csak az elveket mondom el, s a konkrétumok benne vannak a leírásban. Végül lezárom az elemzést egy olyan résszel, hogy mit teszel, ha "jó úton jársz".

Általában nem szoktak feltenni további kérdéseket az elemzés után. Bízom benne, hogy nem a megrökönyödés miatt, hanem azért, mert minden felmerülő kérdésre válaszoltam. Persze vannak azért tipikus kérdések: Mikor lesz párom? Mikor születik gyermekem? Ezek megválaszolására már elő kell venni a laptopot, s megnézni a jelzéseket, hogy mikor van lehetőség a különböző eseményekre.

Végül átadom a kinyomtatott horoszkópot és a horoszkópelemzést.

 

 

2017 Krácsony

 

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html