Teremtés

 

A Nap a létezésünk alapja, hiszen a Nap nélkül nem lenne Föld, nem lenne földi élet. Életünkben a Nap egyik legfontosabb asztrológiai analógiája a teremtés. Teremtés nélkül nem létezünk. Ha nem születnek gyerekek (érzelmi teremtés), ha nem építenek házakat, nem termelnek élelmiszert (fizikai teremtés), s nem írnak könyveket, nincsenek tanítók, feltalálók (szellemi teremtés), akkor nincs ember, akkor nincs létezés.

Életünk legnagyobb döntéseinél a Napjegyünk felső szintje által mutatott életfeladatunkat kell megélnünk. Sokszor ez a döntés a teremtésről szól.

 

nap logos

 

 

Egészségügyi asztrológusként persze rögtön az jut eszembe, hogy amikor nem tudja valaki megélni a teremtést, amikor elutasítja a Sors ajánlatát egy adott élethelyzetben, akkor a Nap szerveinknél jelennek meg a problémák. Leggyakrabban gerincproblémák miatt szenvedő embereket látunk, de az agy, illetve a szív megbetegedései is azt mutatják, hogy problémák vannak a teremtéssel.

Az európai kultúrában évszázadokon keresztül a férfiak felelőssége volt teremtés. A nők szinte kizárólag a gyermekszülésen keresztül tudták ezt megélni. Mára ez átalakult, és sok nő arra panaszkodikők, hogy a férfiak menekülnek a felelősség elől. Sokan már a párkapcsolat felelősségét sem vállalják fel, nemhogy a család, a gyerekek teremtéséből, és fenntartásából adódó felelősséget. Pedig a Nap analógiáit így, vagy úgy meg kell élni. Ha kikerüljük, akkor a Sors kényszeríti ránk. Előszőr csak apró jelzéseket küld, hogy teremteni kellene, majd egyre erősebb üzentek jönnek, hogy a sorsunkat meg kell élni.   

Én mindig a lehetőségeket, a megoldásokat keresem, ezért nézzük meg egy-egy példa segítségével, hogy az egyes napjegyek milyen teremtési lehetőséget adnak.

Kos Nappal például edzőként, mint mester, mint tanító átélhetjük a szellemi teremtést még akkor is, ha a sportoló eredménye egy fizikai teljesítmény.

Bika Nappal az anyagi teremtés nagyon fontos. Tradicionálisan ez a földművelés, vagy az állattenyésztés volt. Ma is megélhető bármilyen foglalkozásban, amelyben a teremtés az anyaghoz kötődik. 

Ikrek Nappal a közvetítés fontos. A tudás közvetítésén keresztül a teremtés is megélhető, ha például tanítunk, vagy könyvet írunk.

A Rák Nap klasszikus megélése a család megteremtése volt. Amint a Kosnál, itt is a torzult társadalmi értékek jelentik a legnagyobb veszélyt, és sokszor, mire rájön például a Kos nő, hogy a családban kellet volna a gondoskodást, a nélkülözhetetlenséget megélni, addigra már nagyon nehéz létrehozni azt a helyzetet, ami fiatal korban jött magától.

Oroszlán Nappal egy vállalkozás megteremtése, fejlesztése kiváló lehetőség. Persze mint 5-ös házas analógia, a gyerek (mint minden jegynél) itt is jó megélés.  

A Szűz segítő analógiájában is sok lehetőség van a teremtésre. Például orvosként egy új gyógyító eljárással sok embernek segíthetünk.

Mérleg Nappal például egy társasvállalkozást hozhatunk létre. Itt azután a Mérleg megélheti hétköznapi szinten a legfontosabb analógiáit, a kompromisszumot és a megfelelést.

A Skorpió napú ember ma sokszor a banki szektorban találja meg a hivatását, de az csak akkor jelent teremtést, ha ő hozza létre a bankot (ami elég ritkán fordul elő). Ugyanakkor létrehozhat a Skorpió egy magánnyomozó irodát, de egy pszichológusi rendelő megnyitása is jó megélés.

A Nyilas sokszor nem jut el a teremtésig, mert ugyan kijelöli a célt, de ha nincs jelentkező a megvalósításra, akkor nem lesz a dologból semmi, s másnap már új célokért lelkesedik. Pedig a teremtést neki is át kell élnie. Ő például ügyvédi irodát hozhat létre.

Azt gondolnánk, hogy a Bak napú ember egész életében küzd, dolgozik, így bőven van lehetősége a teremtésre. És ez igaz is, ha valamilyen megfogható dolgot állít elő, de egy irodában nem tud teremteni. Ebben az esetben időnként a magánéletben kell teremtenie. Például építhet a párjának egy nyaralót.

A Vízöntő napú embernek könnyű dolga van a teremtéssel, hiszen mindig különleges dolgok járnak a fejében. Például létrehozhat egy alapítványt, amellyel utána „megváltja a világot”.

Halak Nappal például létrehozhatunk egy természetgyógyászati rendelőt.

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html