Tanulószoba

Minden a gyakorláson múlik. Ha kisgyermekként ösztönösen nem gyakoroltuk volna a járást, akkor nem tudnánk járni. Sajnos később egyre inkább leszokunk a gyakorlásról, pedig mindenben csak a gyakorlat hozhatja létre a valódi tudást. Igaz ez az asztrológiára is.
A Tanulószobát azért hoztuk létre, hogy mindenki számára lehetőséget biztosítsunk arra, hogy az asztrológia rendkívül összetett világába betekintést nyerjen, és egyúttal el tudjon sajátítani pár alapismeretet. Nem titkolt célunk, hogy minél több ember érdeklődését felkeltsük az asztrológia iránt, hiszen az asztrológia egy olyan iránytű, amire minden élethelyzetben számíthatunk!
Jó tanulást! Jó szórakozást!

<p style="font-weight: bold; font-size: 20px">9 ok, hogy miért tanulj asztrológiát</p>

9 ok, hogy miért tanulj asztrológiát

A modern asztrológiának legfőbb célja, hogy feltárja a sorsunkban rejlő lehetőségeket és rávilágítson a személyiségünk erősségeire. Minél mélyebben merülsz el az asztrológia világában, annál több lehetőség nyílik meg előtted. Az asztrológiatanulás segítségével tárul fel előtted a legmélyebben, leggazdagabban az asztrológia világa.


<p style="font-weight: bold; font-size: 20px">Bolygók szimbólumai</p>

Bolygók szimbólumai

Az asztrológia egy szimbólumnyelv, amely az emberi élet leírására, s a lehetőségeink bemutatására szolgál. Évezredekkel ezelőtt ennek a nyelvnek a megalkotói szimbólumjeleket alkalmaztak a "nyelv" kialakításakor. Úgy is fogalmazhatok, hogy a Teremtő azt az ihletet adta nekik, hogy az élet sokszínűségét csak a szimbólumok végtelen jelentéstartalmával tudják kifejezni. Így jöttek létre a bolygók szimbolikus képei, amelyeket - ha még nem ismered őket- most megismerhetsz.

<br><br><p style="font-weight: bold; font-size: 20px">Csillagjegyek szimbólumai</p>Csillagjegyek szimbólumai

Az úgynevezett állatövi jegyek tizenkét részre (csillagjegyre) osztják a Nappályát, vagyis azt az utat, amin a Nap a Földről nézve végighalad március 21-től a következő év március 20-ig.(Érdemes elolvasnod, amit a dátumokról írok a csillagjegyek jellemzőinél, mert abból kiderül, hogy nem elég a születési dátumod ismerete, az órát és a percet is tudnod kell.)
Ezeket az állatövi jegyeket a csillagképek alapján alkották meg, fontos tudni, hogy az asztrológia nem a csillagképekkel foglalkozik, hanem csak a szimbolikus jeleit használja.

<p style="font-weight: bold; font-size: 20px">Csillagjegyek jellemzői</p>

Csillagjegyek jellemzői

Az itt megnézhető táblázat a csillagjegyek szimbolikus jelén és nevén túl további fontos információkat tartalmaz. Megnézheted, hogy az egyes jegyek mikor kezdődnek, s mikor érnek véget. Fontos, hogy ezek az értékek csak általánosságban érvényesek, mert például 2022-ben a Nap Budapesten az Oroszlán jegyébe július 22. 22:06:58 másodperckor lép be. S ezek az időpontok minden évben változnak. Találkoztam olyan emberrel, aki emitt évtizedekig rosszul tudta a Napjegyét. Itt, a Tanulószobában az Elemzésnél is beírhatod a születési idődet, s kiválaszthatod a születési helyedet, s megkapod a valós Napjegyedet. Megtudhatod még a táblázatból, hogy melyik jegyet, melyik bolygó "uralja", illetve melyik "eredeti" ház hatása alatt van.

<p style="font-weight: bold; font-size: 20px">Bolygók analógiái</p>

Bolygók analógiái

A bolygók az asztrológia szimbólumnyelvében egy-egy főnevet (vagy főnévi igenevet) jelölnek. Elvileg végtelen számú szimbolikus jelentést, analógiát (analógia=hasonlóság, egyezés) feleltethetünk meg egy-egy bolygónak, de a gyakorlatban, vagyis az életünk leírásánál, és a lehetőségeink megfejtésénél csak tízes nagyságrendben használunk analógiákat. Itt 5-5 példán keresztül tanulhatjátok meg az alapanalógiákat.

<br><br><p style="font-weight: bold; font-size: 20px">Jegyek analógiái</p>Jegyek analógiái

A bolygó szimbóluma meghatározza, hogy kiről, vagy miről beszélünk, a jegy szimbóluma pedig megmutatja, hogy az adott személy vagy dolog milyen jellemzőkkel, tulajdonságokkal bír. Nem elég azt tudnom, hogy egy embernek érzelmei (Hold) vannak, hanem azt is tudnom kell, hogy milyenek ezek az érzelmek. Így például lehetnek megbízhatóak (Bak), de lehetnek változékonyak is (Ikrek). Nézd meg – s ha gondolod tanuld is meg – a jegyek alapanalógiáit!

<p style="font-weight: bold; font-size: 20px">Házak analógiái</p>

Házak analógiái

A házak mutatják szimbolikusan az életterületeket, ahol, vagy amelyekkel kapcsolatban az események történnek. Ezek ismeretében megtudhatod, hogy az egyes életterületeken mit élhetsz meg, milyen lehetőségeid vannak.

<p style="font-weight: bold; font-size: 20px">Elemzés</p>

Elemzés

Az asztrológia igazi értelme az elemzés, vagyis a horoszkópunk elemei alapján megnézni, hogy milyenek vagyunk, s ami ennél jóval fontosabb, megnézni, hogy milyen lehetőségeink vannak ebben a földi életben. A 10 bolygó, a 12 jegy, és a 12 ház szimbóluma mindent elmond rólunk. (Persze bonyolíthatjuk még a fényszögekkel és a prognózisokkal is az elemzést, de ezek már jóval mélyebb ismereteket igényelnek.)

Nézd meg a saját, illetve ismerőseid alapelemzését. Ehhez tudnod kell a születési időtöket percre pontosan. (Megjegyzem, hogy a teljesen precíz születési idődet az asztrológus tudja megállapítani az életeseményeid alapján.) Itt egy olyan alapelemzést tudsz megnézni, amely a legjellemzőbb dolgokat tartalmazza egy emberről. Teljes körű elemzés nem létezhet, mert az analógiák és a lehetőségeink száma végtelen. Így amikor már kellő gyakorlatot szereztünk az elemzésben, akkor már nem az lesz a kérdés, hogy mit mondjunk el egy embernek elemzéskor, hanem az, hogy mi az a néhány legfontosabb dolog, amit feltétlenül el kell mondanunk, hogy jó döntéseket tudjon hozni az életében.

<p style="font-weight: bold; font-size: 20px">"...menj be a te belső szobádba..."</p>

"...menj be a te belső szobádba..."

Mit keres ez itt?

A három éves asztrológia tanfolyam első előadásán elmondom, hogy akinek VALÓDI HITE van, annak nincs szüksége asztrológiára, hiszen az asztrológiával a hitet "tanuljuk". És nincs szüksége a spiritualitásra, a kvantum fizikára, a meditációra... és semmire.

Jézus kétezer éve mindent elmondott (biztos Buddha és Mohamed is, csak őket nem ismerem annyira). Azóta próbálják ezerféle oldalról elmagyarázni az embereknek a "lényeget", de ahogy szintén el szoktam mondani az első előadáson: a beszéd, a ráció (Merkúr) szintje és a hit (Jupiter) szintje teljesen más dimenziók. A tudás közvetíthet a hit felé, de az önmagában kevés.

Itt van minden, amit tudnod kell. Kérdés, hogy mikor tudod az ismeret, a tudás szintjéről a hit szintjére emelni.

Küldetésünk


Hisszük, hogy az asztrológia tanulása más dimenzióba helyezi az életünket. Az asztrológia egy világlátás, amely akkor fejti ki a hatását, ha az életünket az elvei, vagyis a horoszkópunk szerint tudjuk élni. Ekkor megtörténik a csoda, mert nem csak a múltunkat és a jelenünket tudjuk megérteni, hanem képesek vagyunk arra is, hogy lássunk a jövőbeni lehetőségeinket.

Tíz bolygó, tizenkét jegy és tizenkét ház szimbólumaiban megjelenik az életed. Több száz tanítványunk a tanú rá, hogy a szimbólumokon keresztül megjelenik az összes lehetőséged, amelyeket megvalósíthatsz ebben a földi életben.

Hallgatóink mondták

  • "Nagyon tetszik a tananyag!...Ha praktikusabban tekintek erre a dologra, nagyon sok lehetőség van ebben a iskolába...6 éve folyamatosan képzem magamat...Sok szakmám van és volt....De ez az asztrológia....ezzzzz! Nagyon jó!"
  • "Január elején csatlakoztam az Asztrológia tanfolyam 1. kurzusához, egyéni tanrendben. Szeretném megköszönni a lehetőséget, mert hatalmas változást hozott az életemben!"
  • "Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget és a rengeteg tudást amit általad megszerezhettem! Szuper jó volt a tanfolyam, minden percét élveztem"
  • "Nagyon tetszik, csodálatos az asztrológia! Nem is gondoltam még, amikor elindultam, hogy ennyi mindenre választ kapok."
  • "Ez az iskola teljesen megváltoztatta az életem! Megszűnt az állandó stressz, mióta tudom, hogy sorsom van."
  • "Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, az idődet, és mindent, mert nagyon élvezem továbbra is az óráidat! :) "
  • "Én úgy szeretek ide járni!"
  • "Először tanulok asztrológiát, rengeteget segít, válaszokat ad a kérdéseimre, csak dicsérni tudom!"

Magamról


Lucza Vilmos vagyok. Huszokét éve házas. Öt csodálatos gyermek édesapja. Takács Tibor asztrológiai iskolájában tanultam, s ott szereztem oklevelet. 9. éve tanítom az asztrológiát. Tizenöt éves korom óta foglalkozom emberekkel. Kezdetben ifjúsági vezetőként gyermekekkel, felnőttként munkahelyi vezetőként a kollégáimmal. Harminc éves vezetői tevékenységem során igyekeztem emberi közösségeket működtetni, ahogy asztrológus nyelven mondjuk, "másokért uralkodni". Informatikus vagyok, mindig is a racionális gondolkodás volt jellemző rám. Magam sem gondoltam volna, hogy egyszer az asztrológiában találom meg az emberi lét tökéletes racionalitását. Az asztrológiának azt az irányzatát képviselem, amely a XXI. század emberének szól, nem a múlton kesereg és a jövőről álmodozik, hanem megmutatja életünk valós lehetőségeit. Vallom, hogy a boldogságunk kulcsa, hogy a horoszkópunkkal karöltve, a lehetőségeinket kihasználva tudjunk élni.

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form