Cél, vagy céltalanság?

Mindig azt gondoltam, hogy a Bak feladata a legegyszerűbb. S ha abból indulunk ki, hogy az életünk egy folyamatos cselekvéssorozat, akkor csak egy kicsit kell változtatnia a Baknak, hogy a feladata szerint éljen: a saját célja megvalósítását úgy kell alakítani, hogy az valakivel egy közös cél legyen. Hiszen neki más célját kell segíteni, de ha azzal ő is tud azonosulni, akkor ideális helyzet jön létre, mondjuk egy párkapcsolatban.

 

bak logos

 

Itt – a Baknál - kell megemlítenem azt az életünk szempontjából kulcsfontosságú törvényt, hogy közös cél nélkül minden kapcsolat megszűnik. Gondolj vissza azokara a kapcsolataidra, mondjuk barátságokra, amelyek szép lassan megszűntek. Biztos lehetsz benne, hogy a közös célok hiánya volt a megszűnés oka. S ebből következik, hogy ha fontos számodra egy kapcsolat, akkor közös célok segítségével tudod fenntartani. Hány olyan párkapcsolatot látunk, ahol felnőnek a gyerekek, megvan mindenük, amire egykor vágytak, s elválnak. Ezt a megújulás hiánya okozza, hogy nem tudtak már valódi közös célt találni.

 

Visszatérve a Bakra, középső, a hétköznapok szintjén ő a karrierista, aki saját céljaiért tesz. De ez is pozitív szituáció, hiszen egy munkáltató, vagy tulajdonos érdekében tesz, s ezért cserében karriert, s jövedelmet kap. A probléma akkor keletkezik, amikor nem tudja ezt a munkában megélni, beviszi a magánéletbe a „bakságát”, s ott küzd a saját céljaiért. Ekkor keletkeznek kemény konfliktusok, mert a család csak az önzést látja.

 

Alsó szinten nyilvánvaló már a karrierben is, hogy neki csak a saját érdekei fontosak, s tudatosan átgázol mindenen, és mindenkin, hogy érvényesüljön. Persze egy tulajdonosnak jó lehet, ha elvégzik helyette a „piszkos munkát”,  s van, aki helyette közli a beosztottakkal, hogy csökkentik a fizetést, vagy hogy megszűnik a munkájuk. A magánéletben ez a szint elviselhetetlen, ezért törekedni kell arra, hogy olyan élethelyzetbe kerüljön a Bak, ahol a középső szintet meg tudja élni a karrierben, s a felső szintet a családban. De ehhez „jó” célok kellenek, s el kell kerülni a Bak első számú „ellenségét”, a céltalanságot.

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html