SFbBox by psd to html

 

 

mit üzen a sors?

 

A járvány kapcsán mindenki egyéni üzenetet kap a Sorstól az élethelyzetének, döntéseinek megfelelően. Ugyanakkor vannak globális üzenetek is.

  

koronavirus

 

Az egyik globális üzenet a felelőség. Meg kell változtatnunk a felelősséghez való hozzáállásunkat. A Szaturnusz-Plútó hozta a járványt, s a felelősség átalakulása is Szaturnusz-Plútó analógia.

Remélem, hogy Magyarországon nem lesz több áldozata ennek a vírusnak, mint egy szezonális influenzának. Erre jelenleg minden esély megvan. Mégis nálunk is, mint a világ többi országában, a döntéshozók a feje tetejére állították az életünket, a gazdaságot és mindent. Nyilvánvalóan a felelős pozícióban lévők, ki-ki a maga nézőpontja alapján döntéseket hoztak, hogy csökkentsék az áldozatok számát.

De

     nem lehetne csökkenteni a szezonális influenza áldozatainak számát, ha az idős, krónikus betegeket időben kórházba szállítanák és megfelelő orvosi ellátást kapnának?

     nem lehetne megmenteni rengeteg idős, beteg embert, ha az előre jelzett, hosszú kánikulák idejére a szív -és érrendszeri betegségekben szenvedőkre kórházban vigyáznának?

Dehogynem. De ezekhez a dolgokhoz már hozzászokott a társadalom, senkinek nem jut eszébe felelőst keresni, amikor meghal valaki influenzában. (A világviszonylatban 1.3 millió közlekedési balesetben elhunyttal kapcsolatos felelősség kérdésébe már bele se megyek.) A globális üzenet az egyéni felelősségről szól (függetlenül attól, hogy döntéshozó valaki, vagy nem).

A Sors minden embernél felveti a felelősség kérdését. „OK, hogy most mindent megteszel, maszkot viselsz, fertőtleníted a kezedet, minimumra csökkentetted az emberi érintkezéseidet, de mit tettél eddig? S legfőképpen mit fogsz tenni ezután? Minden nap mozogni fogsz fél órát, hogy erősítsd az immunrendszered? Nem iszol alkoholt, nem cigarettázol, nem fogyasztasz drogot, egészségesen étkezel…? Nem ülsz kocsiba, hogy ne szennyezd a környezetet és ne okozz balesetet? Időben mentőt hívsz, ha rosszul vagy?”

Még sorolhatnám kérdések ezreit, de mindenkinek magának kell meghallania az egyéni kérdését, s neki is kell megválaszolni. És nem csak most, hanem három év múlva is, amikor már szinte eszünkbe sem fog jutni a mostani helyzet.

Tegyél meg minden, amit tudsz, és fogadd el a következményeit!

 

Budapest, 2020. április 19.

N&script=0"/>