SFbBox by psd to html

 


Életfeladat

 

Amikor az iskolánkban tanítom az életfeladatot, akkor könnyű dolgom van, hiszen lehetőségem van részletesen elmagyarázni az asztrológia filozófiáját, elveit, s mire néhány órát követően az életfeladatokhoz jutunk, már mindenki érzi, hogy mit akarok mondani. Sokkal nehezebb egy cikken keresztül elfogadtatni azt az asztrológiai elvet, hogy a lélek választ egy feladatot, ehhez egy testet, s leszületik a Földre, hogy ezt a feladatot teljesítse.

 

Életfeladat

 

Azt gondolom, hogy a mai embernek bizonyíték kell mindenre, nem elégszik meg azzal, hogy valaki mond valamit. Az a "szerencse", hogy  asztrológia pont a gyakorlati megfigyeléseken alapszik, így ellenőrizni lehet a kijelentéseit. Ezért most arra biztatlak Kedves Olvasó, hogy ne fogad el a fenti, a születésre vonatkozó elméletet! Azt se fogadd el, hogy az ember akkor lesz sikeres, akkor tud boldog lenni, ha a Napja által szimbolizált életfeladatát teljesíti! Ehelyett  válaszd ki néhány családtagod, vagy barátod, akiket jól ismersz, s írd be a születési időpontjukat az életfeladat kalkulátorba, s döntsd el, hogy igaz lehet-e, hogy akkor boldog a családtagod, vagy a barátod, ha a leírtaknak megfelelő döntéseket hoz! Miután ezzel a kis játékkal végeztél, utána döntsd el, hogy igaz lehet-e az életfeladatról leír elv.

 


Miért küzdesz?

 

Az életutunk során elvégzendő feladatok csúcsán a Nap, az életfeladat áll. Ezt támogatja a személyiségünk, ha képesek vagyunk az adottságainknak megfelelően élni az életünket. Az Aszcendens, a Hold, s az összes többi bolygó szimbolikusan azért van, hogy kiteljesedjünk az életfeladatunkban.

A Kos napjegyű ember életfeladata, hogy másokért küzdjön. Hosszabb távon csak akkor lesz boldog, ha nem önmagáért, hanem másokért küzd. Persze az a legjobb megoldás, ha egy közös cél mentén úgy küzd, hogy az neki is fontos, de soha nem válhat öncélúvá a küzdelme.

 

kos logos

 

Miről ismerjük fel, ha a Kos napjegyű ember nem éli a feladatát? Természetesen, ha nem másokért, hanem másokkal küzd. Persze ne gondoljuk, hogy az életfeladatunkat percről-percre élnünk kell. Csak a fontosabb kérdésekben kell a feladatunknak megfelelően dönteni. Az, hogy egy Kos időnként összecsattan a környezetével, az természetes. Ez még nem jelenti azt, hogy nem éli a feladatát. De ha például egy Kos Napú edző felhagy az edzőséggel, s elmegy pénzt keresni, miközben a tanítványai számítottak rá, az nem éli a feladatát, s ne számítson arra, hogy boldog lesz a pénzével, hiszen a kiteljesedést nem tudja az új élethelyzetében átélni.

 

 

 

Mars, avagy hogy lesz a "kis rosszból" jó?

 

mars logos

Befejeződött a jegyekről szóló cikksorozat, s most a Marssal megkezdem a bolybókról szóló sorozatot. Ezeket is a megfelelő időben fogom posztolni, vagyis amikor uralják az aktuális jegyet. Most a Kos jegyében járunk, s tradicionálisan a Mars uralja a Kos jegyét, ezért azzal kezdem.

A tradicionális asztrológia a Marsot a „kis rossz” bolygójának tartotta (a Szaturnusz volt a „nagy rossz” bolygója). Nézetem szerint a mai ember nagy szabadságot (és pont ennyi bizonytalanságot) kapott az élete alakítására, az évszázadokkal ezelőtti átléphetetlen korlátok (házasság, kaszt, nők társadalmi szerepe stb.) mára megszűntek. Ennek eredményeként a legtöbbször magunk választhatjuk meg az élethelyzetünket, s ezáltal a Mars által régen „kis rosszként” megjelenő analógiát pozitív, vagyis az egónk számára jónak tartott analógiákká alakíthatjuk.

Amint már sokszor írtam, az analógiák száma elvileg végtelen, ezért az alábbi jelentések is csak egy-egy példára mutatnak rá a sok közül:

A Kos Mars jelölhet versengő, sportoló embert, de vakmerő akaratot is.

A Bika Marsról elmondhatjuk, hogy biztonságra törekszik, de élvezkedő is lehet (ez nem negatív :)).

Az Ikrek Mars sokoldalú, érdeklődő.

A Rák Mars elkötelezett és nélkülözhetetlenségre törekvő.

Az Oroszlán Mars ösztönösen a teremtésre törekszik.

A Szűz Mars fontos jellemzője a tervszerű cselekvés, a racionális megközelítés.

A Mérleg Mars ösztönösen meg akar felelni, de gyerekként a leghisztisebb (ezt napi szinten tapasztalom).

A Skorpió Mars szenvedélyes, fanatikus, 1000%-os odaadás jellemző rá, ha valamit jónak tart.

A Nyilas Mars ösztönösen optimista, lelkesít másokat.

A Bak Mars ösztönösen célokat akar megvalósítani, precíz, pontos és kitartó.

A Vízöntő Mars különlegesen közelít a problémákhoz, s mindig új dolgokra törekszik.

S végül a Halak Mars ösztönösen segít, s képes másokért az önfeláldozásra. (És odaadó szerető :))

 

 

Fényszög magazin cikkek

 

 Fényszög 11 ujjaszuletes1

Fényszög 11 ujjaszuletes2

 

 

Fényszög 10 valtoztattam1Fényszög 10 valtoztattam2

 

 Fényszög 9 Most es mindorokke1Fényszög 9 Most es mindorokke2

 

„Az Isten itt állt a hátam mögött
s én megkerültem érte a világot”

                               József Attila


Életútjaink

 

Vannak, akik ösztönösen ráéreznek, mi a dolguk az életben. Vannak, akik egész életükben keresik, mégsem találnak rá önmagukra.

 

Mennyország

 

Az asztrológia valódi értékét sokan nem ismerik. Az asztrológia több ezer éves tudomány. Régen az asztrológusok neves társadalmi, filozófiai, egyházi emberek voltak. Mivel nem álltak rendelkezésre napjainkban oly elterjedt asztrológiai programok, így magas matematikai és csillagászati ismereteket igényelt a horoszkópok számítása, amelyet, csak tanult emberek ismerhettek. Neves asztrológus volt például Pitagoras, Aquinói Szent Tamás, Paracelsus, Kepler, Nostradamus.

A társadalom szegényebb rétegéhez az asztrológia tudománya nem juthatott el, ezt csak a királyok, és előkelőségek engedhették meg maguknak. Az asztrológia segítségével számos fontos esemény időpontját meg tudták határozni, például, hogy mikor induljanak csatába, mikor koronázzák meg a királyt, vagy mikor házasodjanak.

A ma élő emberek számára ez a tudás elérhetővé vált. Általa sokan arra keresik a választ, hogy mikor lesz párkapcsolatuk, gyerekük vagy mikor lesz munkájuk. Természetesen ezen kérdésekre is választ adhat ez a módszer, de az asztrológia több ennél. A mai divatos kifejezéssel élve, igazi életvezetési tanácsadó. Hiszen megmutatja személyiségünket, életfeladatunkat, a külvilághoz való viszonyunkat. Megérthetjük belőle miért ilyen a gyermekünk, mi motivál a céljainkban, miért ilyen a párunk, a családunk? Milyen munka való nekünk? Minden megjelenik benne, ami a Sorsunkban van. 

Az emberek egy része hiszi, hogy van Sorsa, de nem ismeri. Vannak, akik ösztönösen ráéreznek, mi a dolguk az életben. Vannak, akik egész életükben keresik, mégsem találnak rá önmagukra.  Mindannyian mások vagyunk, más feladattal születtünk. Nem hasonlíthatjuk életünket a szomszédunkéhoz, a barátnőinkéhez, a főnökünkéhez.

Az egyéni életutak beteljesítése nélkül a világunk sem változhat. Sokan keressük a választ életünk jobbítására, de ehhez saját világunkat kell javítani, amihez önmagunkon, önmagunk cselekedetein keresztül vezet az út! Amennyiben életünk tele van félelemmel és a félelmekre agresszióval válaszolunk, addig a külvilágunkból is hasonló tendenciák fognak visszatükröződni. Amikor felismerjük feladatunkat, tudjuk hol a helyünk a világban, elfogadjuk a sorsunk, és céljainkat ennek a szolgálatába állítjuk, a külvilág is felkarol minket és egy sikeres, boldog élet irányába vezet.

N&script=0"/>