SFbBox by psd to html

 


Miért élsz?

 

"Ha az embernek világos célja van, még a legmostohább úton is haladni fog. Ha az embernek nincs célja, még a legsimább úton sem jut el sehova."

            Thomas Carlyle

Tudod miért élsz? Tudod miért kelsz fel nap, mint nap? Milyen céljaid vezérelnek?

 

Élet

 

Hiszed-e, hogy amennyiben az életed a születésed pillanatában kötött szerződésednek rendeled alá, egy másik minőségi életet tudsz élni?

De honnan tudhatjuk, mi az, ami az életet jelentő boldogságot, megelégedést tudja számunkra elhozni? A fogyasztói társadalom által hirdetett célok elérése helyett a saját életutunkat megtalálni és végigjárni?

A természet körforgásában minden élőlény, a növények és állatok is teszik a dolgukat nap, mint nap, hihetetlen pontossággal és rendben szolgálják egymást. A gyümölcsfa kibontja szirmait, hogy a nap sugarai melegétől gyümölcsöt teremjen neked, a csordogáló forrás hűs vize oltja szomjadat egy erdei séta közben...  Mindegyik élőlény a maga feladatának megfelelő életével szolgál másokat, és szolgálatuk, életútjuk az élővilág körforgásában egységgé formálódik.

Az ember a világa fejlődésével egyre távolabb került e természetes körforgástól. Ezért mindenkinek magának kell felismerni a saját rendeltetését, hiszen mindenkinek saját életútja, feladata van, mint ahogy a virágaink a kertünkben sem szeretnének édes gyümölcsökkel megajándékozni bennünket. Megelégednek saját szépségük nyújtotta örömünkkel és a szépség iránti vágyunk ad értelmet életüknek.

Kívánom, hogy mindenki találjon rá saját útjára, ahol hittel telve tudja a napjait irányítani, ahol ő tud tartalmat adni életének, amelyben mások segítése ugyanolyan fontossá válik, mint a saját boldogságának megtalálása, és megélése.

 

 

Maradj mérleg, maradj egészséges

 

Sokszor nehéz a nap minden pillanatában megfelelni a környezetünknek. Persze a Mérlegeknek ez jobban megy, hiszen ösztönösen bennük van a megfelelés. Egy Kos már agyvérzést kapna 20 évesen attól, amit egy Mérleg 60 évesen is csak egy enyhe bőrbetegséggel reagál le. De senki ne gondolja, hogy büntetlenül el lehet nyomni magunkat. Hiába vagyunk Mérlegek, a horoszkópunkat meg kell élni.

 

merleg logos

 

Talán éppen ezért gondolta úgy a Sors, hogy a Mérleget az életében néhányszor olyan döntéshelyzet elé állítja, amelyben a megoldás (a felső szint) pont az önmaga felvállalása: „ilyen vagyok, fogadjatok el”! S ha képes így cselekedni, akkor meggyőződésem, hogy „kitisztul szervezetéből az addig lerakódott teher”, s ismét hosszú időre képes gond nélkül megfelelni.

A hétköznapokban, a középső szinten a külvilág visszajelzése a legfontosabb a Mérlegnek: „Elfogadnak? Szeretnek?” Éppen ezért a mai világban a legjobb munkaerő a Mérleg. Fürkészi a főnök kívánságát, s mindenáron végre akarja hajtani a feladatokat. Persze a kollégáknak is meg akar felelni, s ez időnként feloldhatatlan feszültséget hoz az életébe.

A baj akkor van, ha nem érzi a Mérleg az elfogadást a hétköznapokban, s elkezd „ész nélkül kapálózni” a szeretetért. Ilyenkor legtöbbször a feltűnni vágyást tapasztalja a környezete: túl sok a smink, túl sok a szín, „túl sok az ember”. Azt gondolom, hogy amikor a Mérleg rájön, hogy hiába „teszi ki a lelkét”, akkor sem kapja meg azt a szeretetet a környezetétől, amelyre vágyik, akkor „elkezdenek lerakódni a terhek”, s például egy ekcémában jelennek meg.

A megoldás, hogy amikor a Sors úgy hozza, akkor fel kell vállalni magunkat. A hétköznapokban pedig olyan élethelyzetbe kell kerülnünk, például a munkánkon keresztül, hogy átéljük az elfogadást, s ne jussunk el arra a szintre, hogy a külsőségeken keresztül akarjunk megfelelni.

 

 

astronovum cikkek

 

Mit szabad Jupiternek?

 

A Jupiter által uralt Nyilasok sokszor azt gondolják, hogy bármit megtehetnek. A jupiteri betegségekkel üzeni a Sors, hogy „igen, ha a következményt is elfogadod. „

 

bor

 

Meggyőződésem, hogy minden bolygónkat folyamatosan éljük valamilyen élethelyzeten keresztül. Lehet, hogy egy adott megélés nem túl domináns, s így sem mi, sem a környezetünk nem érzékeli az adott analógiát. Például, ha minden este megiszunk egy pohár bort, akkor ennek senki nem fog nagy jelentőséget tulajdonítani, pedig a Jupiterünket megéljük ezáltal az adott időszakban.Akkor is ezt éljük, ha egy üveg bort iszunk meg esténként, de ezt már túlzásnak fogja tartani a környezetünk.

Azt gondolom, hogy fontos, hogy tudatosan válasszuk meg, hogy milyen élethelyzetet kívánunk megélni a horoszkópunk egyes elemeivel. Persze a Sors azokat sem hagyja cserben, akik nem foglalkoznak asztrológiával, így az emberek ösztönösen is kiválasztják a nekik legmegfelelőbb megélést. Amikor valaki elmegy jogásznak, vagy papnak, akkor ugyanúgy a Jupiterét éli meg, de az eredmény tejesen más élet lesz. Az egyikkel mondjuk napi 8 órában üzleti szerződéseket véleményez, a másikkal egy falu lelkipásztora lesz. Amennyiben a napi megélés elégedettséget, boldogságot ad az embernek, akkor az jó, s megkíméli attól, hogy a Jupitert egy betegségen keresztül kelljen megélnie.

Természetesen, amit a megélésről írok, az minden bolygóra igaz, de most a Nyilas urával, a Jupiterrel mutatom be, hiszen a Nyilas jegyében járunk.

A túlzás, a dolgok „túltolása” is jupiteri analógia. Sokan elutasítják a jupiteri foglalkozást, mert mondjuk elriasztja őket a sok jogi anyag magolása, s ha a magánéletben sem tudja valamilyen pozitív élethelyzetben megélni a Jupitert, nem jár lovagolni, nem jár templomba, akkor marad egy űr, amit be kell tölteni, s mai világunkban látszólag következmények nélkül megélhetjük a túlzásokat. Az alkohol, a drog, a szexualitás „túltolása” tipikus „megoldások”. De nagyon sokan a munkát viszik túlzásba. A munkamánia, különösen, ha stresszel párosul, legalább olyan káros, mint mondjuk az alkohol, csak kevésbé látványos, így a társadalom kevésbé ítéli el.

Az élet nem áll meg, s a megélések általában az idő múlásával megkopnak. Az, hogy mondjuk a jogi, vagy a papi pályával meddig tudja valaki megélni a Jupitert, az teljesen egyéni. Az elhivatottaknak akár egy életen át kitart az analógia, de másoknál kialakul az űr, s kell egy új helyzet, amelyben megélhetik a bolygóikat. Ilyenkor egy pályamódosítás, vagy egy kiegészítő foglalkozás, de akár egy hobbi is jó megoldás lehet. Azonban negyven-ötven év felett a legtöbb ember már nem akar új helyzetet megélni, s ilyenkor jön „megoldásént” a betegség. Hogy ez egy jogi pálya, vagy egy „túltolt” életvitel után következik be, az tulajdonképpen mindegy. Mondjuk egy májbetegség ugyan az lesz mindkét esetben. Sőt, az „élvhajhász” lehet, hogy jobban jár, mert ha egy életmóddal szerzett 6-os házas betegsége van, akkor az életmódváltással nagyobb eséllyel gyógyul.

 

Edison

Tomas Edison US,Milan, 1847.február 11.3:00

 

Edisonra szerintem a túlzások közül a munkamánia lehetett a legjellemzőbb, hiszen több mint ezer találmányába rengeteg időt és energiát fektetett. Erre utal a tőle származó idézet is:

„A zseni egy százalék ihlet, kilencvenkilenc százalék verejték.”

Ugyanakkor Nyilas Aszcendensével örök optimista volt. Ezt erősítette a Nyilas Holdja, amellyel tehetséget kapott arra, hogy másokat is lelkesítsen.

Ezt a jupiteri optimizmust erősíti meg egy történet, amely szerint, amikor egy újságíró megkérdezte, hogy értékeli, hogy már több mint 5000 kísérlete fulladt kudarcba, azt válaszolta: Fiatalember, ez nem 5000 kudarc, hanem találtam 5000 olyan megoldást, amely nem megfelelő a célra.

A Holdja együtt állt a Bak Marsával, így az optimizmus támogatta a sziklaszilárd akaratát.Nem csoda tehát, hogy emberfeletti munkára volt képes. Ez a kiindulópontja egy sugárzási sorozatnak, amely egy szextillel a Merkúr, Nap, Neptunusz, Szaturnusz, Vénusz stelliumban folytatódik, majd szextil Plútót követően egy trigonnal visszatér a Hold-Marshoz. Ennek a sugárzási sorozatnak az egyik megélése lehetett, hogy tehetsége és akarata támogatta, hogy kreatív gondolkozásával, önfeláldozásával, a céljain keresztül, az anyaghoz kapcsolódó találmányaival másokért, az emberiségért tegyen. Ez támogatta, hogy megélje a hatalmat, a gazdagságot a vállalkozásában, amely egy trigonon keresztül tovább táplálta optimizmusát és akaratát.

 

                                                                                                                  Lucza Vilmos
                                                                                                        egészségügyi asztrológus


 AN 08 8 LuczaV k

 

AN 08 9 LuczaVk

c1 1

 

c1 2

 

c2 1k

c2 2k

 


Párkapcsolatokról

 

3. rész

Közös célok fontossága

A kapcsolat kezdetén "a szerelem mindent legyőz", de amikor a szerelem fokozatosan szeretetté alakul át, akkor a párkapcsolat megújítása és fennmaradása érdekében mindig meg kell találni a közös célt.

 

Szerelem

 

Régebben természetes volt, hogy házasságkötés után jött a gyermekáldás, az otthon megteremtése, s így jó néhány évig ösztönösen megtalálták a közös célt a párok. Ma sokszor előfordul, hogy a "boldogító igen" kimondása után még a karrierépítésé a főszerep. Sajnos sokszor ez a párkapcsolat végét is jelentheti. Eltérőek a kapcsolatok dinamikái, s van olyan, hogy 1-2 évet sem bír ki egy kapcsolat közös cél nélkül. Mások évtizedekig is "elvannak" egymás mellett. De belül senki nem érzi, hogy meddig lehet "feszíteni a húrt".

Itt is belesétálhatunk csapdákba. Az egyik ilyen, amikor közös célnak gondolunk valamit, s a párunk megfelelésből, félelemből, vagy beletörődésből közös célnak színleli az adott dolgot. Ez nem segíti a párkapcsolatot, hanem inkább konfliktusok forrása lehet a későbbiekben.

A másik ilyen csapda, hogy azt hisszük, hogy a közös célok örökre azok maradnak. Tipikus példa a gyermek, akiről azt gondolják a szülők, hogy örökké a gyermekük marad, ezért ez mindig összekötő kapocs lesz. Ez igaz, de ettől nem marad egyben egy házasság, vagy egy párkapcsolat. A kapcsolat stabilitása szempontjából jó esetben a gyermek hét éves koráig tekinthetjük közös célnak a gyermeket, hiszen "szerelmünk gyümölcse" felnő az egyik, vagy a másik szülő nélkül is. Ezért tűnik a Sors furcsa játékának, hogy az egyik kapcsolat három, vagy négy gyermek mellet is szétmegy, a másikat pedig egy közös hobby, pl. a tenisz örökre egybetart.

Mi következik a ebből?

Időről-időre fel kell tennünk a kérdést, van-e valódi, olyan közös célunk, ami mindkettőnknek nagyon fontos. Sőt, fel kell tennünk a kérdést, hogy mi lesz a közös célunk, ha a gyermekeink megnőnek, van lakásunk, illetve minden, ami fontos volt számukra.

A mai társadalmi szerkezet nem segíti elő a közös célok megtalálását, hiszen a párok általában nem dolgoznak együtt, sőt, sokszor a foglalkozásuk sem teszi lehetővé, hogy pl. közös vállalkozást indítsanak. Ezért tudatosan és kreatívan kell megtalálni a közös célt.

 


Gyermeket szeretnék

 

Sok pár vágyik arra, hogy gyermekük szülessen, de miért nem akkor érkezik a gyerekáldás, mikor szeretnénk? Az asztrológia a legtöbb esetben erre a kérdésre is választ adhat.

 

Baba

 

Sok pár vágyik arra, hogy gyerekük szülessen, de napjainkban a társadalom sugallata miatt sokszor előbbre helyezzük egzisztenciánk megalapozását, az anyagiak biztosítását, az otthonunk megteremtését. Érdemes-e felcserélni szüleink, nagyszüleink által megélt rangsort? Nem nehezítjük-e meg magunknak a gyerekvállalás régi, ösztönös természetességét? A válasz személyenként, életenként más és más lehet, amelyre az asztrológia személyre szólóan tud segítséget adni.

Hogyan tudjuk életünket megtervezni, életfeladatainkat, sorsfeladatainkat elfogadva, a mai modern életszemléletnek megfelelően élni? Felmenőinktől kapott mintáinkat hogyan tudjuk tovább élni a vízöntőkorban?   

A cikk apropóját az adta, hogy másfél évvel ezelőtt elemeztem egy lánynak, aki gyermeket szeretett volna. Megbeszéltük az életfeladatát, s hogy ehhez milyen élethelyzeteket kellene megélni. Elmondtam neki, hogy 2015. év végén, 2016. év elején születhet meg a gyermeke. Tegnap beszéltem vele, és boldogan újságolta, hogy decemberre babát vár.

A horoszkóp jelzései alapján látjuk, hogy az egyes életeseményekre mikor van lehetőségünk. Ugyanakkor ezek a jelzések több dologra utalhatnak, s az asztrológia segítségével el lehet kerülni azokat, amelyeket nem szeretnénk megélni és megtudjuk erősíteni azokat, amelyeket igen.

Egyes becslések szerint nők 20-30%-ának nem lehet gyermeke. Persze ez a szám nagyon változó attól függően, hogy 20, 30, vagy 40 év fölött vizsgáljuk. Meggyőződésem, hogy nagy részüknél tudatosan lehet segíteni a problémán. Van, aki egy asztrológiai elemzés során kap annyi tanácsot az életvezetéséhez, hogy gyermeke szülessen. Ugyanakkor sokan csak az asztrológia tanulásán keresztül képesek megtalálni azt az élethelyzet változást, amely "megnyitja a kaput" a gyermek előtt.

Melyek ezek az élethelyzetek?

Mindenkinek más, hiszen mindenkinek más a sorsa, a sorsfeladata, s ha eszerint éli az életét, akkor a Sors támogatni fogja céljaiban is.

Vannak kiegészítő módszerek is. Például meg lehet mondani, melyik napon, s hány órakor van esélye a gyermek fogantatásának (Holdfázis visszatérés). A prognózisok (primer direkció, tercier direkció) pedig azt mutatják be, hogy a gyermekszületésre mikor van lehetőségünk. Hangsúlyozom, hogy lehetőség, mert ha másban éljük meg a teremtést, például vállalkozást indítunk, akkor "másra használjuk fel" a lehetőséget.

Fogjunk kezet a sorsunkkal, hogy életünk tengerén vitorlásunk a megfelelő irányba induljon, így hajónk a kívánt állomáson és időben köt ki! Legyen ez gyerek, párkapcsolat, vállalkozás vagy anyagiak. Te választod meg mit szeretnél!

N&script=0"/>