SFbBox by psd to html

 


AZ ASZTROLÓGIA MELLÉKHATÁSA

 

Talán meglepő, hogy mellékhatásról írok, hiszen az ezoterikus és természetgyógyászati módszerek mellett általában a legfőbb érv, hogy nincsenek mellékhatásai. Sajnos ezzel vitatkoznom, kell – legalábbis az asztrológia terén -, mert minden olyan módszer, amely a lélekre hat, az okozhat problémát.

 gyogyszer

S a legfőbb probléma, hogy a vonzó szavak és elméletek hatására becsapjuk önmagunkat. Elhitetjük magunkkal és a környezetünkkel, hogy már azok vagyunk, akik szeretnénk lenni. „Mi már magasabb szintre léptünk, mi már képesek vagyunk elfogadni a Sors akaratát.” Azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk elfogadni, ha megcsalnak minket. Bevállalunk még egy gyereket, mert azt gondoljuk a tudásunk alapján, hogy az a megoldás. Ápoljuk a beteg rokonunkat, mert azt gondoljuk, hogy ezzel megélhetjük a feladatunkat. Küzdünk másokért, miközben mélységesen fáj, hogy értünk nem küzd senki.

A bajt, a mellékhatást az okozza, hogy csak azt tehetjük, amit képesek vagyunk valóban elfogadni. S a valódi elfogadás azt jelenti, hogy nem csak a gondolkodásunk, a ráció szintjén (Merkúr), hanem a lelkünkben is. Amikor egy gondolat a hitrendszerünk részévé válik (Jupiter), akkor vagyunk képesek valóban elfogadni.

A napokban volt nálam egy lány, aki azt kérdezte, hogy „ezt kell elfogadnom?”. S kiderült, hogy a fiú, akivel esetleg kialakulhatna egy párkapcsolat, nem becsüli őt. Ismerve a lányt, egyértelműen az volt a válaszom, hogy nem. Hiszen az elfojtás lenne, amit úgy sem tudna hosszútávon kezelni. Vagy pár hónap után kiszállna a kapcsolatból, vagy ha nem, akkor hosszabb távon belebetegedne.

Minek van nagyobb ára, ha a feladatunk szerint cselekszünk, úgy, hogy lélekben nem tudunk vele azonosulni, vagy ha a feladatunk ellen teszünk? Ezt csak egyénileg lehet megmondani, feltéve, hogy „Isten is úgy akarja”.

 


A betegség asztrológiai megközelítése

 

A betegség oka, hogy olyan élethelyzetbe kerülünk a döntéseink nyomán, hogy a Sors következő lépésként csak a betegséget tudja hozni. Vannak ennek nagyon egyszerű esetei. Ilyen, amikor télen ahelyett, hogy a természethez igazodva pihennénk, dolgozunk, vagy iskolába járunk, s a Sors egy "megfázással" pihenésre kényszerít minket.

 

Betegség

 

Amikor nem tanulunk ebből, akkor jönnek a szövődmények.

Komolyabb eset például, amikor az Oroszlán érdekeltségű személy nem tud teremtő élethelyzetet létrehozni (gyermek, vállalkozás, tanítás...), akkor jöhet egy gerincbetegség.

Az "időminőség", az adott időnek megfelelő helyzet az bekövetkezik az életünkben. Kérdés, hogy tudtunk-e olyan utat választani, amely számunkra pozitív megélést hoz. Amennyiben nem tudtunk, s a Sors az "időminőséget" legkönnyebben egy betegségben tudta létrehozni, akkor azt kell átélnünk. A betegség így, vagy úgy lezajlik.  Ilyenkor az asztrológus feladata, hogy olyan élethelyzetet ajánljon, amelyben egy következő "időminőséget", életszakaszt már pozitívan tudunk megélni, s amely segítségével elkerüljük a betegséget.

 

 

Érzések fogságában

 

hold logos

 

A Rák jegyében járunk, amelynek uralkodó bolygólya a Hold.

Egy asztrológiai tanácsadás során - amikor a személyiség alapvető jellemzőiről beszélek - a Holdat az adott jegy analógiájában meglévő tehetségnek mutatom be. (Persze nagyon sok mindent lehetne mondani a Holdról, de egy órás beszélgetés során csak akkor térek ki mélyebben egy bolygó jelentéstartalmára, ha az problémaként jelenik meg az adott embernél.) Én úgy gondolom, hogy a tehetség az, amihez „érzésünk van”, amire „ráérzünk”. S itt nagyon lényeges, hogy a merkúri analógiákat, a rációt teljesen kiiktassuk, hogy emberi létünk egy teljesen másik dimenzióját hagyjuk érvényesülni.

S miért tartom fontosnak a tehetséget kiemelni, azon túl, hogy tudjanak róla az emberek? Mert meggyőződésem szerint minden bolygónkat, minden pillanatban valamilyen módon éljük. S mennyivel jobb, ha egy ember meg tudja élni a hétköznapokban a tehetségét mondjuk a hivatásában, mintha ugyan az az érzés (tehetség) fogságba ejti és megkeseríti az életét? Például Skorpió Holddal tehetséget kapunk a lelki dolgok kutatására. Ezt megélhetjük pszichológusként a paciensek segítésében, s a magánéletben féltékenyégben. S mivel a Hold a második legfontosabb (a Nap után) bolygónk (persze egyénenként és életszakaszonként változik, hogy éppen melyik bolygónk mennyire dominál), ezért hatalmas jelentősége van annak, hogy pozitív élethelyzetben tudjuk a Holdunkat élni.

Az alábbiakban szokás szerint sorra veszem a jegyeket, s javaslatot teszek a Hold megélésére.

 

A Kos Holddal tehetséget kapunk a küzdésre, a harcra. Ez akkor élhető meg pozitívan, ha például a család érdekében küzdünk.

A Bika Hold tehetséget ad az anyaghoz. Tradicionálisan ez a földdel, állatokkal kapcsolatos foglalkozást jelentett, míg ma inkább az anyagiakkal, a pénzzel kapcsolatos tehetséget mutatja.

Az Ikrek Holddal a kommunikációhoz, a kapcsolatokhoz, vagy a tanításhoz kapunk tehetséget. Ugyanakkor megjelenhet más, a közvetítéshez kapcsolódó tevékenység is, mint például a szállítás.

A Rák Hold az érzelmek dominanciáját mutatja. Fontos, hogy ilyen állással megéljük a nélkülözhetetlenséget a családban, vagy a munkahelyünkön.

Az Oroszlán Hold hagyományosan az uralkodáshoz való tehetséget mutatta. Ma leginkább a vezetéshez ad ösztönös tehetséget, vagyis azt az érzéket, hogy éljen, és ne visszaéljen a rábízott emberek feletti hatalmával.

A Szűz Hold a tervezéshez, a következetességhez ad tehetséget, amennyiben pozitív élethelyzetben tudunk élni vele. Amennyiben nem tudjuk ezt élni, akkor a kritikusságban éljük meg, ami nem túl kellemes a környezetünk számára.

A Mérleg Holddal a megfeleléshez, a harmónia megteremtéséhez kapunk tehetséget. Ezt mind a karrierben, mind a magánéletben nagyon jól tudjuk hasznosítani. Érdemes még kiemelni a szépérzéket is, amely nagy kincs lehet egy ember számára.

A Skorpió Hold tehetséget ad a lelki dolgok kutatásához, amellyel lehetünk például nyomozók. Másik lehetőség a pénzügyi pálya, a bankszektor (persze ezeken kívül még számtalan megélés lehetséges).

A Nyilas Holddal tehetséget kapunk arra, hogy célokat adjunk másoknak, s ehhez a lelkesítést, az optimizmust is megadjuk.  

A Bak Hold ezzel szemben a célok megvalósításához ad tehetséget. Fontos, hogy a cél harmonizáljon a személyiségünkkel, mert a Bak nem tudja elengedni a dolgokat, s akár évtizedekre is beleragadhat egy nem neki való cél megvalósításába.

A Vízöntő Hold a különleges megközelítéshez ad tehetséget. Ilyen lehet az informatika, de például az is vízöntős, ha valaki rollerrel közlekedik, vagy ezotériával foglalkozik. Fontos Vízöntő analógia még a közösségben való gondolkozás, illetve a humanisztikus megközelítés.

A Halak Holddal tehetséget kapunk az önfeláldozáshoz. Jó lehet ez a családban, amennyiben örömmel tesszük. A hivatás terén a segítő foglalkozások adnak terepet a Halaknak. Ilyen többek között az orvos, a nővér, vagy az ápoló.

 


A sorsfeladatról

 

Nagyon drámaian hangzik az, hogy "sorsfeladat". Talán annyira drámaian, hogy sokan nem is akarják tudni a sorsfeladatukat, mert "jobb, ha nem tudom!" Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy "a nem tudás nem mentesít" a feladat alól, s ha már a legfontossabról, az életemről van szó, akkor igenis tudni akarom, mit kell tennem, s azt hogyan tudom megtenni.

Nem szeretnék úgy járni, mint az a diák, akinek olyan feladatot kell megoldania a vizsgán, amiről sose hallott, mert nem járt be az előadásra.

 

Sorsfeladat

 

Mindenkinek érdemes elolvasnia a sorsfeladatát a sorsfeladat kalkulátorban, hogy amikor döntéshelyzet elé állítja a Sors, akkor legalább azt tudja, hogy az egy sorsfeladat. Akkor megkereshet egy asztrológust, aki tud neki segíteni a döntésben. Ennél is jobb megoldásnak tartom, ha valaki eljön az iskolába, vagy megnézi a távoktatási anyagokat, hogy azonosulni is tudjon a feladatával, mert úgy dönteni is sokkal könnyebb.

 

 

Fényszög magazin cikkek

 

 Fényszög 11 ujjaszuletes1

Fényszög 11 ujjaszuletes2

 

 

Fényszög 10 valtoztattam1Fényszög 10 valtoztattam2

 

 Fényszög 9 Most es mindorokke1Fényszög 9 Most es mindorokke2

N&script=0"/>