Hívj most: (+36) 20/997-8177

 

 

az esthajnalcsillag üzenete

 

venusz logos

A Bika jegyében járunk, melynek az uralkodó bolygója a Vénusz. Nevét a szépség istennőjéről kapta, s az asztrológiában is a legfontosabb analógiája a nőiesség, a szépség, a báj. Ugyanakkor szimbolizál mindent, ami megfogható, ami anyagi jelleget ölt. A növények, az állatok, az ételeink, mind-mind Vénusz analógiát hordoznak, de szerintem az asztrológiai elemzések szempontjából egyik legfontosabb analógia a testünk. S persze ne felejtsük ki az anyagiakat sem a sorból, hiszen az anyagi megélésünket is a Vénusz mutatja.     

Most nézzük meg, hogy mit mutathat (a számtalan lehetőség közül) az egyes jegyekben a Vénusz:

A Kos Vénusz mutathatja, hogy a személy intenzíven meg akarja élni a nőiességét.

A Bika Vénuszról elmondhatjuk, hogy fontos számára a biztonság, de az is lényeges, hogy saját magát mennyire képes elfogadni.

Az Ikrek Vénusz közvetíti az anyagot. Ha valaki a Vénuszára választ hivatást, akkor lehet belőle jó kereskedő.

A Rák Vénusz érzelmileg kötődik a tárgyakhoz. Neki mindennél fontosabb lehet egy családi emlék.

Az Oroszlán Vénusznak nagyon fontos a dolgok értéke, de ez inkább eszmei értéket jelent, mint anyagit. Ennél fogva a márkának nagyobb jelentősége van nála, mint más jegyeknél.

A Szűz Vénusz az Oroszlánnal ellentétben praktikusan áll az anyagi dolgokhoz, neki a használati érték a fontos, nem az eszmei.

A Mérleg Vénusznak a megfelelés a lényeg. „Fogadja el a környezetem a külsőmet.”

A Skorpió Vénusz szélsőségesen áll az anyaghoz. Vagy nagyon fontos például a pénz, s akkor befektetheti mások pénzét, vagy egyáltalán nem fontos neki, s szerzetesként él.

A Nyilas Vénusz biztathat másokat az anyagi célok megvalósítására.

A Bak Vénusz megvalósítja, amit a Nyilas kitalált, hiszen ő céltudatosan áll az anyagi dolgokhoz.

A Vízöntő Vénuszé az anyagi forradalom. Neki köszönhetjük, hogy a kezünkben elfér egy „kütyüben” a telefonunk, a rádiónk, a TV-nk, az mp3 lejátszónk, a térképünk, a zseblámpánk, s még az a számtalan dolog, amit applikációkkal megvalósíthatunk.

S végül a Halak Vénusz kifejezheti, hogy a szülött képes másokért az anyagi önfeláldozásra.

 


Gyermeket szeretnék

 

Sok pár vágyik arra, hogy gyermekük szülessen, de miért nem akkor érkezik a gyerekáldás, mikor szeretnénk? Az asztrológia a legtöbb esetben erre a kérdésre is választ adhat.

 

Baba

 

Sok pár vágyik arra, hogy gyerekük szülessen, de napjainkban a társadalom sugallata miatt sokszor előbbre helyezzük egzisztenciánk megalapozását, az anyagiak biztosítását, az otthonunk megteremtését. Érdemes-e felcserélni szüleink, nagyszüleink által megélt rangsort? Nem nehezítjük-e meg magunknak a gyerekvállalás régi, ösztönös természetességét? A válasz személyenként, életenként más és más lehet, amelyre az asztrológia személyre szólóan tud segítséget adni.

Hogyan tudjuk életünket megtervezni, életfeladatainkat, sorsfeladatainkat elfogadva, a mai modern életszemléletnek megfelelően élni? Felmenőinktől kapott mintáinkat hogyan tudjuk tovább élni a vízöntőkorban?   

A cikk apropóját az adta, hogy másfél évvel ezelőtt elemeztem egy lánynak, aki gyermeket szeretett volna. Megbeszéltük az életfeladatát, s hogy ehhez milyen élethelyzeteket kellene megélni. Elmondtam neki, hogy 2015. év végén, 2016. év elején születhet meg a gyermeke. Tegnap beszéltem vele, és boldogan újságolta, hogy decemberre babát vár.

A horoszkóp jelzései alapján látjuk, hogy az egyes életeseményekre mikor van lehetőségünk. Ugyanakkor ezek a jelzések több dologra utalhatnak, s az asztrológia segítségével el lehet kerülni azokat, amelyeket nem szeretnénk megélni és megtudjuk erősíteni azokat, amelyeket igen.

Egyes becslések szerint nők 20-30%-ának nem lehet gyermeke. Persze ez a szám nagyon változó attól függően, hogy 20, 30, vagy 40 év fölött vizsgáljuk. Meggyőződésem, hogy nagy részüknél tudatosan lehet segíteni a problémán. Van, aki egy asztrológiai elemzés során kap annyi tanácsot az életvezetéséhez, hogy gyermeke szülessen. Ugyanakkor sokan csak az asztrológia tanulásán keresztül képesek megtalálni azt az élethelyzet változást, amely "megnyitja a kaput" a gyermek előtt.

Melyek ezek az élethelyzetek?

Mindenkinek más, hiszen mindenkinek más a sorsa, a sorsfeladata, s ha eszerint éli az életét, akkor a Sors támogatni fogja céljaiban is.

Vannak kiegészítő módszerek is. Például meg lehet mondani, melyik napon, s hány órakor van esélye a gyermek fogantatásának (Holdfázis visszatérés). A prognózisok (primer direkció, tercier direkció) pedig azt mutatják be, hogy a gyermekszületésre mikor van lehetőségünk. Hangsúlyozom, hogy lehetőség, mert ha másban éljük meg a teremtést, például vállalkozást indítunk, akkor "másra használjuk fel" a lehetőséget.

Fogjunk kezet a sorsunkkal, hogy életünk tengerén vitorlásunk a megfelelő irányba induljon, így hajónk a kívánt állomáson és időben köt ki! Legyen ez gyerek, párkapcsolat, vállalkozás vagy anyagiak. Te választod meg mit szeretnél!

 

 

                          ikrek tu logos
   
Kapcsolódó oldalak 
 
 
 

ASTRONOVUM

Asztrológusok Magyarországi Egyesületének szaklapja

 

ASZTROVÁR

Németh Piros Facebook oldala

 

ASTROSKY

Asztrológiai program

 

ASTROLOGY.com

Több mint 300 000 ember kedveli a Facebookon

 

ASTRO.com/swisseph

Egy nagyon hasznos oldal asztrológusoknak és programozóknak

 

 


AZ ASZTROLÓGIA MELLÉKHATÁSA

 

Talán meglepő, hogy mellékhatásról írok, hiszen az ezoterikus és természetgyógyászati módszerek mellett általában a legfőbb érv, hogy nincsenek mellékhatásai. Sajnos ezzel vitatkoznom, kell – legalábbis az asztrológia terén -, mert minden olyan módszer, amely a lélekre hat, az okozhat problémát.

 gyogyszer

S a legfőbb probléma, hogy a vonzó szavak és elméletek hatására becsapjuk önmagunkat. Elhitetjük magunkkal és a környezetünkkel, hogy már azok vagyunk, akik szeretnénk lenni. „Mi már magasabb szintre léptünk, mi már képesek vagyunk elfogadni a Sors akaratát.” Azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk elfogadni, ha megcsalnak minket. Bevállalunk még egy gyereket, mert azt gondoljuk a tudásunk alapján, hogy az a megoldás. Ápoljuk a beteg rokonunkat, mert azt gondoljuk, hogy ezzel megélhetjük a feladatunkat. Küzdünk másokért, miközben mélységesen fáj, hogy értünk nem küzd senki.

A bajt, a mellékhatást az okozza, hogy csak azt tehetjük, amit képesek vagyunk valóban elfogadni. S a valódi elfogadás azt jelenti, hogy nem csak a gondolkodásunk, a ráció szintjén (Merkúr), hanem a lelkünkben is. Amikor egy gondolat a hitrendszerünk részévé válik (Jupiter), akkor vagyunk képesek valóban elfogadni.

A napokban volt nálam egy lány, aki azt kérdezte, hogy „ezt kell elfogadnom?”. S kiderült, hogy a fiú, akivel esetleg kialakulhatna egy párkapcsolat, nem becsüli őt. Ismerve a lányt, egyértelműen az volt a válaszom, hogy nem. Hiszen az elfojtás lenne, amit úgy sem tudna hosszútávon kezelni. Vagy pár hónap után kiszállna a kapcsolatból, vagy ha nem, akkor hosszabb távon belebetegedne.

Minek van nagyobb ára, ha a feladatunk szerint cselekszünk, úgy, hogy lélekben nem tudunk vele azonosulni, vagy ha a feladatunk ellen teszünk? Ezt csak egyénileg lehet megmondani, feltéve, hogy „Isten is úgy akarja”.

 

A király

 

Régen nagyon egyszerű volt elmagyarázni az oroszlánság lényegét, hiszen amikor a királyra gondoltak az emberek, akkor az oroszlánság szimbólumai jelentek meg a fejükben. A „király” az volt, aki képes volt másokért uralkodni.

 

oroszlan logos


Ma is a királlyal mutatható be legkönnyebben az Oroszlán felső szintje. Ugyanakkor ezt a hétköznapokban szinte csak főnökként lehet megélni. Amikor az emberek a „jó” főnökükről beszélnek, akkor arra gondolok, hogy számukra – akik ezt érzik – valódi Oroszlán tud lenni a főnökük. Ilyen, amikor a főnök nem küldi el a beosztottat, mert abban a hónapban kevesebb volt a forgalom, inkább keresi az új lehetőségeket. Vagy amikor a csapata egysége, vagy hogy az emberek jól érezzék magukat a munkahelyükön, az fontosabb, mint a saját jövedelme. Jó példákat láthatunk még vállalkozóknál is, amikor gyerekeket, testvéreket, s van, hogy az egész családot foglalkoztatja az „Oroszlán” tulajdonos.


A magánéletben szerintem már nagyon kevés családban éli meg a „családfő” az oroszlánságot, mivel társadalmunk olyan erőteljesen hangsúlyozza a családban az egyenlőséget, hogy „lesajnálják” azt a nőt, aki ilyen berendezkedésű családban él. Pedig az a családfő, aki biztosítja családja megélhetését, megteremti azt az életszínvonalát, amelyben a családja jól érzi magát, ahol a teremtése elsődlegesen a családjáért történik, felső szinten éli az Oroszlán analógiáit.


Középső szinten az Oroszlán önmagáért uralkodik. Ezt is főnöknél lehet legjobban tanulmányozni a mai világban, csak ezt a szintet sokszor már a nagyképűség, az önzés jellemzi. Itt az a fontos, hogy neki legyen több pénze, őt léptessék elő. Pedig ő csak lenni akar „valaki”. Tehát, ha éreztetjük vele a fontosságát, akkor képes „jó főnökként” működni.


Oroszlán gyermekeinknél is tapasztalhatjuk ezt a szintet, amikor "rangon alulinak" tartják, hogy kitakarítsanak a szobájukban, vagy felvegyék az általuk eldobott szemetet. A gyermekeknél is elengedhetetlen, hogy éreztessük velük, hogy fontosak.


Végül alsó szinten az Oroszlán a zsarnok. Számtalan példát tudunk mutatni erre a munkahelyeken, de ott meg lehet szökni előle. A családi zsarnokok - bár szerintem sokkal kevesebb van belőlük ma, mint a régebbi korokban - hosszú évekre megkeserítik a párjuk és a gyermekeik életét. Látszólag itt is könnyebb a kiszállás, de a valóságban szinte lehetetlennek tűnik az anyagi körülmények miatt, vagy egyszerűen egy gyermek még nem tud kiszabadulni a családból. Amikor asztrológusként ilyet hallok, sosem azon gondolkozom, hogy miért vannak ilyen emberek, hanem hogy milyen más élethelyzetre kellene áttenni a családtagoknak a megélést, s az emberek horoszkópját nézve mindig megtalálhatjuk a „könnyebb” utat.

N&script=0"/>