"Nem lehet két hazád"

 

A hazáról nem lehet racionálisan beszélni, mert a hazánkhoz való hozzáállásunk épp olyan érzelmi kérdés, mint az édesanyánkhoz, vagy szerelmünkhöz fűződő viszonyunk.

 

 

kulfold

 

 

Mégis, amikor eljönnek hozzánk, hogy tervezik a külföldi kitelepülést, és mondjuk meg mire számíthatnak, akkor racionális választ kell adnunk a horoszkópjuk alapján. De ekkor sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a hazánk elhagyása olyan válságot okoz az életünkben, mint valamely szerettünk elvesztése, s amikor válaszolunk, akkor a válság kimenetelét latolgatjuk.

Mindenki azt hiszi, hogy külföldön a Kánaán varja. Igyekeznek pusztán anyagi kérdésként beállítani a külföldre költözést, s meglepődnek, ha nem azt tapasztalják, amit vártak. Pedig az élethelyzet váltás minden analógiát megváltoztat. Más lesz a párkapcsolatunk, a gyerekünkhöz való viszonyunk, sőt még a munka megélése is megváltozik. Aki rugalmasan és elszántan küzd meg ezekkel a változásokkal, annak van esélye a boldogságra külföldön.

Van néhány „ökölszabály”, amely iránymutatást adhat, hogy belevágjon-e egyáltalán valaki a kalandba.

Annak lehet sikeres a külföldi kitelepülés, akinek a Sors ezt beletette a horoszkópjába. Tehát ha valamely elem mutatja a közvetlen környezet (3. ház), vagy a család (IV. ház) drasztikus változását (Uránusz), vagy elvesztését (Neptunusz, Plútó). Ez a veszteség így, vagy úgy be fog következni, ezért érdemes a külföldre településben ezt megélni.

A másik a rákság domináns megjelenése. Például a 3-as, vagy IV-es házas Hold, vagy ha ezek a házak a Rák jegyében kezdődnek, akkor az ember érzelmileg nagyon kötődik a környezetéhez, a családhoz. Ilyenkor, ha megpróbál külföldön érvényesülni, nem bírja sokáig érzelmileg, s hazajön. A Rák Nap is erőteljes kötődést jelez. Rák aszcendenssel nagyon fontos lesz a személy számára a nélkülözhetetlenség, melyet külföldön nehezebb átélni, mint a hazánkban.

De nézzük meg konkrét horoszkópokban a siker, vagy a kudarc jeleit.

 

Soros György Budapest,1930. augusztus 12. 2:35

Figyelmen kívül hagyva a politikai szempontokat, az nyilvánvaló, hogy Soros sikeres külföldön.

A horoszkópjában benne van a környezete elvesztése (3. házas Neptunusz). Lehetőségként ott van, hogy felnézzenek rá, mert „nagy ember” (Oroszlán Nap). Szerintem a külföldi sikerének a kulcsa asztrológiai megközelítésben, hogy megjelenik analógiában, hogy mások által tud kiteljesedni és gazdag lehet (12. házas Jupiter-Plútó együttállás). Ehhez kap egy támogatást (trigon 9. házas Hold), amely által külföldön megélheti a tehetségét, s ezáltal kiteljesedik és gazdag lesz.

Míg mások képtelenek átélni a nélkülözhetetlenséget (Rák aszcendens) külföldön, addig ő ezt tökéletesen megoldotta. Amig mások az otthonvesztés válságát élik át (Rák Jupiter-Plútó), addig ő meggazdagodott.

A sikertelen külföldi életre Kabos Gyula lehet példa, aki fantasztikus magyarországi karrierje után nem tudott mit kezdeni magával Amerikában.

 

Kabos Gyula Budapest, 1887, március 18. 18:25 (általam beállított időpont)

Asztrológiai szempontból szerintem az okozta a problémát, hogy az Ő sorsfeladata, hogy alárendelődjön az érzelmi kötődése miatt (Rák Szaturnusz). Kabos a művészetnek rendelte magát alá 100%-ban, s ezzel Magyarországon meg tudta élni sorsfeladatát. Ugyanakkor külföldön az a beszéd, hangsúly, komikum semmit sem ért. A nyelvi és a kulturális korlátok megsemmisítették a művészetét, s néhány év vegetálás után, 54 évesen meghalt.

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html